Παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών (I.P.M.).

Πρέπει να γνωρίζουμε

  • ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

    Ανήκουν στην τάξη των δίπτερων. Τα πλέον κοινά είδη είναι τα Culex, Aedes, Anopheles. Τα κουνούπια είναι υδρόβια, χρειάζονται δηλαδή νερό για να ολοκληρώσουν το βιολογικό τους κύκλο.

  • ΜΥΓΕΣ

    Ανήκουν στην τάξη των δίπτερων. Δυο είναι τα σημαντικότερα είδη, η οικιακή μύγα ( Musca domestica) και η μύγα των φρούτων (Drosophila melanogaster) . Αναπαράγονται εξαιρετικά εύκολα και γεννάνε μεγάλη ποσότητα αβγών. Μετά από έρευνες έχει βρεθεί ότι οι μύγες μπορούν να γίνουν φορείς για περισσότερους από 100 παθογόνους μικροοργανισμούς.

  • ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

    Ανήκουν στην τάξη των υμενοπτέρων. Τα πλέον διαδεδομένα είδη το μυρμήγκι του φαραώ (Monomorium pharaontis) και το μαύρο μυρμήγκι (Lasius niger). Ο βιολογικός τους κύκλος δεν ξεπερνά τους δυο μήνες.

  • ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

    Ανήκουν στην τάξη των Blattaria. Τα κυριότερα είδη είναι τα Blattela germanica, Blatta orientalis και Periplaneta Americana. Είναι διαδεδομένα σε όλη την Ελλάδα. Προτιμούν σημεία με αυξημένη υγρασία και είναι εδαφόβια. Ανάλογα το είδος , εντοπίζεται από την κουζίνα και την αποθήκη τροφίμων έως τα συστήματα ύδρευσης – αποχέτευσης. Οι κατσαρίδες είναι γνωστοί φορείς ασθενειών.

  • ΚΟΡΙΟΙ

    Είναι μικρά παρασιτικά έντομα τα οποία τρέφονται με το αίμα του ξενιστή που προσβάλλουν. Μπορούν να καταναλώσουν έως έξι φορές το βάρος τους σε αίμα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής που μπορεί να ξεπεράσει το ένα έτος. Μεταφέρονται με πολύ μεγάλη ευκολία από χώρο σε χώρο.

  • ΨΥΛΛΟΙ

    Το πλέον διαδεδομένο είδος είναι ο ψύλλος της γάτας (Ctenolephalides felis) που συναντάται σε σπίτια και χώρους με ζώα. Ανάλογα τις συνθήκες ο βιολογικός κύκλος είναι από πέντε εβδομάδες έως ένα χρόνο. Έχουν τη δυνατότητα να πηδούν από ξενιστή σε ξενιστή.

  • ΠΟΝΤΙΚΙΑ

    Ανήκουν στην οικογένεια Muridae και στο γένος Mus. Τρία είναι τα πλέον διαδεδομένα είδη στην Ελλάδα. Τα Rattus norvegicus, Rattus rattus και Mus musculus. Ανάλογα το είδος , τα θηλυκά γεννάνε από 5 έως 12 νεογνά. Είναι γνωστοί φορείς πολύ σημαντικών ασθενειών. Προκαλούν σοβαρές μολύνσεις σε τρόφιμα και είναι φορείς παρασίτων. Προκαλούν καταστροφές σε ηλεκτρικές και κτηριακές εγκαταστάσεις.

  • ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

    Τα έντομα αποθηκών είναι επιβλαβή για τα αποθηκευμένα προιόντα (σιτηρά, αλεύρι, ρύζι,
    καλαμπόκι κ.α.) Είναι μικρών διαστάσεων και μπορούν να μειώσουν τόσο την ποιότητα
    όσο και την ποσότητα των αποθηκευμένων προιόντων .

© Copyright - Domusape // Κατασκευλη Ιστοσελίδων iCenter